Groepsfoto met br. Tatianus

Reactie plaatsen

Reacties

Jan mijvis
8 jaar geleden

Rene van veen ik zoek jou. Graag jour adres.

Groet, jan

Frans van Rijn
11 jaar geleden

Jan Jonkman, je hebt gelijk, die vraag voor een foto moest bij de site over Cees Borsten komen en die foto is al geplaatst, maar een kleine is het!!
Maar jij wordt ook wat ouder, want ik heb geschreven dat Jan Mijvis en Theo de groot op de foto staan naast Piet van Dongen. Dus die personen zijn niet "afgesneden".
Foutjes zijn menselijk he, maar een correctie en een toegeving helpt heel goed. Frans

Jan Jonkman
11 jaar geleden

Frans, ik merk nu dat je al aardig ouder wordt, dus bijna 81 jaar, want je schreef naar mij(Jan J.) of ik de foto van Cees Borsten uit 1946 te willen plaatsen. Helaas kan ik jou niet helpen en je vergist zeker in de ,verkeerde Jan'dus moet je aan Jan Keizer vragen om de foto te plaatsen. Ik weet welke foto het was die jij bedoelde.

Jan Jonkman

Frans van Rijn
11 jaar geleden

Jan Jonkman, Rene begon het verslag over Cees Borsten toen hij de foto uit 1946 zag die je in de vorige site plaatste. kan je die hier ook weer plaatsen want die hoort hier bij. Frans

Jan Keizer
11 jaar geleden

Jan Jonkman
Ik zal binnenkort kijken waar de foto van br. Tatianus met een aantal kleermakers ligt en zodra als ik hem gevonden heb, zal ik plaatsen.

Jan Keizer

Frans van Rijn
11 jaar geleden

Jan Jonkman - Jan Mijvis en Theo de Groot staan wel op de foto en wel naast Piet van Dongen. Hun personen is niet afgesneden!!!! Kijk nog eens met een schone bril naar die foto!!!
Alleen Jopie Hartman staat niet op die foto, misschien was die ziek toen die foto werd gemaakt, want al zijn klasgenoten staan wel op die foto. Frans

Jan Jonkman
11 jaar geleden

Jan Keizer, dat je hierboven een foto van Br. Tatianus heeft geplaatst meen ik dat er in de variatie 1 of 2 ergens nog een foto stond van Br. Tatianus met een aantal kleermakers, allen waren mijn klasgenoten. Ik weet zelfs niet meer in welke lognr. had gestaan. Mischien kun je het later wel uitzoeken waar Br. Tatianus bij stond en deze foto was in 1955 gemaakt vlak vóór hun examen.

Jan Jonkman

Jan Jonkman
11 jaar geleden

Frans, je zult wel gelijk hebben dat ontbrekende personen zoals Jan Mijvis, Joop Hartman en Theo de Groot niet op deze foto konden staan en zeker hebben ze wel op de foto gestaan. Vanaf Piet van Dongen hadden ze de foto ,afgesneden' en het is duidelijk dat de bank waarop Daan de Ron, de drie broeders en Marinus Beckers niet symetrisch stond, dus uit het midden.

Jan Jonkman

Frans van Rijn
11 jaar geleden

Jan Jonkman - Je vroeg mij of ik de kleermakersjongens zijn namen kon vermelden en dat zou ik graag doen, maar Rene is mij voorgegaan, dus ik ben daardoor vrij gekomen. Maar ik mis drie jongens en dat is Jopie Hartman, Theo de groot en Jan Mijvis. De klasgenoten van Jopie waren Evert v.d. Akker, Evert Veerman, Gerben douma, Leo Postel, Daan de Ron, Sjef Senden en Theo de Groot (zijn naam is niet vermeld, staat naast Jan Mijvis en die is ook niet vermeld Theo de Groot en Jan Mijvis staan naast Piet van Dongen). Frans

Rene van der Veen
11 jaar geleden

Hallo Jan jonkman. Van harte dank van de drie namen er bij op site heeft geschreven. Oja dat mij goed bekende van een invalide Marinus Beckers dat ik heb met hem in contakt gehad onder de curcus voor de examen.en ook paar jongens ook Wim Bunck en Frans Rutten. Voor mij alles goed gelukt van de namen op de site heb geschreven. Wel ongeveer de helft van de jongens en 3 Broeders zijn overleden. De bovestaande foto wordt opgemaakt in 1948 door de volle tevredenheid van de alle kleermakers leerlingen, dat ik ben met honderd procent betuigd. Nou daar 3 Broeders en kleermakers leerlingen zijn echt dolgelukkig van hun nieuwe leven in de kleermakerij dat van een wreed Duivel was teruggekeerd naar de lekker genieten in de kachel. Dan ben ik niet als de stoker. Ha! Ha! Ha! Rene van der Veen.

Jan Jonkman
11 jaar geleden

Rene v.d.Veen, Je hebt de namen op de bovenstaande foto allemaal wel goed geraden behalve de drie personen die je aangaf met stippelijn en vraagtekens. Naast Br. Tatianus zat de horende Marinus Beckers uit Vught. Hij was de invalide en liep erg moeilijk met stok in de hand. Op deze foto is duidelijk te zien dat zijn linkerbeen recht vooruit stak op een steun. Dagelijks ging hij in zijn invalidewagen, dat handmatig werd bediend vanuit Vught naar het instituut om zijn kleermakersvak onder de knie te krijgen en diploma's te halen. Hij wilde later zijn eigen kleermakerij beginnen aan huis. Met heel veel moeite moest hij elke dag de houten trap op en afgaan met stok als steun om de kleermakerij te bereiken en te verlaten met zijn engelengeduld.
Waardoor Marinus invalide was geworden werd het mij niet verteld en hij kon heel goed overweg met doven en praatte wel duidelijk.
Vóór Br. Servus zat Wim Bunck en links naast hem zat Frans Rutten.
Evert v.d. Akker, Piet Haverkort, Evert Veerman, Gerben Douma, Jan Oskamp, Leo Postel, Ysbrand Galama, Cees Borsten, Herman Kouwert, Daan de Ron, Br. Boudewinus, Br. Servus, Br. Tatianus, Marinus Beckers, Herman Mullink en Frans Rutten zijn niet meer in leven en waren allen in de loop van tijden overleden.

Jan Jonkman

Rene van der Veen
11 jaar geleden

Vorige keer heb ik wel op site de namen van de kleermakers leerlingen geschreven en ik herhaalde weer de namen terug. De namen van de kleermakersleerlingen en 3 Broeders zijn de staande: Adrie v Terijen,Evert v d Akker, Leo Scheinder, Piet Haverkort, Evert Veerman, Gerben Douma, Jacob v d Vall, Ko rosbergen, Jan Oskamp, Leo Postel, Ijsbrand Galama, Cees Borsten, Sjef Sneden, Herman Kouwert, Piet v Dongen. Zittende op de bank. Daan v Ron, Br Boudewinus, Br Servus, Br Tatianus. ..........? Zittende op grond. Herman Mullink, ..........? ..........? Nu ik zie de foto dat de iedereen kleermakers stonden zo erg vriendelijk en blijdschap van hun de goede opleidingen zijn Br Boudewinus, Servus en Br Tatianus. iedereen zijn in de wolken dat Br Aretas zo erg wreedheid was goede vaarwel toewensen. voor mij was zeer ernome blij voor jullie. zo erg fijn en goede kleermakers en bij elkaar lekker gezellig op de kleermakerstafel het kleding laten naaien van de reparatie en ook wat de nieuwe werk (maatwerk) ik van vroeger als de afval lapjes van de grond moest oprapen als de slaaf van Br Aretas dat ik de leerlingdiploma heb gehaald. zo erg gekke hoor!!! zo erg mooie buiten staande en bank en op grond kleermakers een prachtige kiekje ter hun herinneringen mogen bewaren. Rene van der Veen.

Jan Jonkman
11 jaar geleden

Jan Keizer, je hebt een zetfoutje gemaakt bovenaan deze foto. Je typte Br. Tatinus. Het moet worden: Br. Tatianus.

Ik kende alle kleermakers en andere broeders op deze foto maar laat het over aan Frans van Rijn of hij ze ook allemaal kende. Anders help ik hem daarbij. Deze foto was zeer waarschijnlijk in 1949 gemaakt en wat voor een gelegenheid het was zou ik het niet weten.

Jan Jonkman