65. Br. Theobertus met 4 jongens en hond


©Dorine Folker

Reactie plaatsen

Reacties

Jan Jonkman
11 jaar geleden

Christ Pasmans, je noemde vier jongens die je kende naast de nog jonge Br. Theobertus stonden. De tijd van deze foto zal wel na 1933 gemaakt zijn. Wat moet Br. Theobertus eigenlijk met de duitse herdershond??? Gaf Br. Theobertus deze jongens misschien opleiding als herders??? Ik vermoed dat deze hond eigendom was van Br. Severinus de keukenbroeder.
Ik kan nog goed herinneren dat Br. Severinus overal in en om het instituut rondwandelde met de hond. Het was in 1943, zaten wij in de tweede klas bij Br. Alexis. Op een gewone dag rond half 12 kregen wij gymnastiekles van hetzelfde Br. Alexis, en hij was tevens gymnastiekleraar in die tijd net als Br. Otgerus. Het duurde maar een klein half uurtje dat wij dat les kregen. Tijdens de gym-les kwam Br. Severinus zomaar met zijn herdershond ,binnenvallen en liet hij de hond loslopen. Vol paniek klommen heel wat jongens schreeuwend de klimrek op naar boven en zeker lachten de beide broeders wel om'die tafereel. Ik bleef wel staan en was niet bang voor de hond en deze snuffelde mij overal en tegelijk aaide ik hem over zijn kop en hij deed niets en zelfs niet likkend. Waarom ik niet bang was voor de hond, want wij hadden thuis ook eenzelfde duitse herdershond die onze gehele boerderij moest waken en het bleef buiten in de hondenhok slapen.
De hond in de gymnastiekzaal begon te blaffen, omdat de jongens die in klimrekken bleven hangen ook tegelijk bleven schreeuwen. Zeker waren de meeste jongens die in de steden wonen en waren de honden niet gewend, en zo bang waren vandaar.

Jan Jonkman

Christ Pasmans
11 jaar geleden

Op de foto staan v.l.n.r.: Broeder Theobertus, Jan van Waes, Antoon van Braak, Jord van Calker en Jack van Oers.
C.Pasmans

Maak jouw eigen website met JouwWeb