52. Mr. Bevers als grafisch leraar en directeur van
LTS St. Jozef

1

2

3
©IvDVariatie

Mr. Bevers was vroeger leraar Grafische Opleiding en later directeur van LTS St. Jozef (was opvolger van Br. Theobertus).

Reactie plaatsen

Reacties

Rene van der Veen
12 jaar geleden

Jan Jonkman. Je schreef over Maudy Goossens van zijn het leven dat klopt het goed. Ik kende Maudy Goossens het goed dat ik heb zo vaak met hem ontmoet in Oosterhout. Toen hij van het ivd verlaat kwam hij dikwijkls op het bezoek bij de zijn kennis Gerrit Terneldeli en dasr speelde hij zijn groot liefhebberij van de tafeltennis dat speelt het zeer goed. Hij vroeg mij of ik zou mredoet voor de tefeltennis en ik zeide jammer dat ik ben niet ervaring van de tennis en dan kwam Piet Haverkort met Maudy samen tennissen. Zo bleef bijna altijd in de weekend en later de gezondheid van Piet Haverkort niet goed en moest hij mogelijk rusten houden.hij leed aan de hoge bloeddruk en zijn rugwervel begon te langzaamerhand ontklakkingen en kon niet makkelijk lopen, daarna kreeg hij weer andere ziekte van zijn nieren die moesten elke dag laten spoelen. Het leven van Piet begon te langzaamerhand eind. Toen ik bij hem op het bezoek in het ziekenhuis te oosterhou en Breda en dan ik de contakt met de hoofdverpleegster heb gehad over de toestand van Piet Haverkort was zeer slecht. Piet wist zelf ook dat zal wel sterven en bidt hij tot Maria, zoals hij voor het laatste in Lourdes bij Maria en
Bernadette aanbad en vroeg hij neemt mijn ziel naar de hemel. Hij was zeer vroom man en bidt elke dag aan zijn trouw rozenkrans met zonder de overslaat dag. op de avond op 1 juli 1991 lag hij zijn stervende op bed en vroeg hij aan de arts of Rene en Paula v d Veen bij op zijn stervende mocht aanwezig, de Arts zeide dat moest eerste toestemming vragen aan zijn familieleden. Helaas was te lasat gekomen dat Piet Haverkort stierf in de nacht van 1 juli op 2 juli 1991 zeer en glimlach met zijn ogen tranen, dat heeft hij de visioen van Maria gezien en nam zij de ziel van zijn overledende Piet mee naar de hemel. Nou voor Piet was zeer heel gelukkig van de verlossende van zijn lijden. En zijn vrouw kreeg het flauwete op zij bed van haar groot verdriet van het verlies van haar diebare Piet. Dus voor maudy Goossens ook hetzelfde erg groot verlies van zijn trouwe vriend Piet, zoals ook voor mij en Paula hetzelfde dat Paula heeft voor Piet in 10 weken verzorgd toen Piet zijn vrouw in het rusthuis voorctijdelijk behandelen en rusten. En dan later voor Maudy Goossens zijn liefhebberij aan de tennissen en later kreeg hij het gehoor van zijn huisarts dat moest hij mogelijk rusten en voor de tennissen voorgoed moest nalaten. Maar Maudy kon niet zijn liefhebberij tennis achterlaten en toch hij doet zijn goed best voor zijn gezondheid en dan onder de tafeltenniswedstrijden de onwel was geworden met het hartstilstand ter plaats was hij overleden in 2005. Dus de allebeiden het bekende doven in Oosterhout in het weekend de tafeltenniserdstrijden in vele jaren. Nu rusten de allebeiden Piet Haverkort en Maudy Goossens rusten in hun vrede. Voor Gerrit Terneldeli was zijn gezondheid ook niet best en leed aan de leukmieziekte. Toen hij metzijn vrouw samen per auto naar Zaandam om bij hun kennissen komen te bezoeken, Helaas de onderweg voelde hij niet zo best en laat hij de auto stoppen. Net op tijd viel hij neer op de schoot van zijn vrouw en wordt het hulp geroepen en dan hij werd per speciaal ziekenwagen naar het ziekenhuis in Breda overgebracht en daar wordt behandeld met de infus, daarna de enkele weken overleed Gerrit in het Ziekenhuis in 1997. Rene van der Veen.

Jan Jonkman
12 jaar geleden

Lezers, nog géén reacties of interesse over deze site 52(Mr. Bevers als grafisch leraar en directeur van LTS St. Jozef). Géén interesse of wel?? Of zijn dan alle vroegere oud-leerlingen van Mr. Bevers op vakantie gegaan, zoals Frans van Rijn, Wim Heerschop en nu Jan Keizer en wie nog meer?
Voor mij is deze foto wel interessant. Stond ik daar als 19 jarige en Maudy Goossens eveneens 19 jaar en Mr. Bevers er midden in.
Deze foto gemaakt door Br. Archangelo die toen nog redacteur was en tevens fotograaf van ,De Vriend'. De bedoeling was dat deze foto later in ,De Vriend' werd geplaatst in 1955. Het was in Juli 1955 en midden in de examenweek werd deze foto gemaakt en wij waren twee enige leerlingen die het examen moest doen. Zenuwachtig was ik niet want ik wist dat het zeker goed ging en voor Maudy Goossens die een aantal jaren terug met de hele familie uit Bandoeng in Maleisië naar onze koude kikkerland emigeerden, omdat de tiran Soekarno toen met ijzeren vuist regeerde. Maudy was maar drie en half jaar op het instituut geweest. Maudy moest tijdens de examenweek en daarvoor heel hard knokken om de diploma te willen halen en was op het nippertje geslaagd op die examendag.
Maudy was een fervent tafeltennisspeler. Op het instituut deed hij bij alle wedstrijden mee en won enkele prijzen. In 2005 stierf de 69 jarige Maudy aan een hartstilstand tijdens de tafeltenniswedstrijdje in zijn woonplaats Oosterhout bij Breda. Zijn huisarts had hem eerder uiterlijk verboden niet verder te gaan met zijn geliefde sport en hij had het niet geluisterd of verkeerd begrepen dat toen heel vaak voorkwam. Het mocht niet baten.
Mr. Bevers op de bovenstaande eerste foto was hij toen al 36 jaar oud. Op de foto keek hij wel ernstig, want zijn laatste dochtertje dat net een paar dagen terug was geboren had toen een ademhalingsproblem en het ging toen niet goed, vandaar en later hoorde ik dat zijn kind was overleden toen ik al vertrokken was. Mr. Bevers was een fanatieke kettingroker en op tafels of bureau was er wel eens een volle asbak te zien, ook te zien bij de laatste foto 3. Hoeveel peukjes lagen er al in dat asbak???
Marinus Bevers stierf in 2003 op 83 jarige leeftijd.

Jan Jonkman

Maak jouw eigen website met JouwWeb