145. Br. Otgerus en jongens tijdens handarbeidles


Rechts boven is br. Otgerus en gaf handarbeidsles. Je ziet jongens met rieten manden, theebladen. Had ik vroeger nooit op IvD gezien toen ik daar zat....

Reactie plaatsen

Reacties

Frans Rijnbout
11 jaar geleden

Piet van der Zalm. Fotonr:145.Br.Otgerus
bij de jongens.

Ik ken een broeder en elf jongens.
Staand VLNR:Thijs Schaap(ov),Willy Bergeijk,
Albert Gevers,Pierre Jegers(ov),Willy Friebel
en Br.Otgerus(ov).
Zittend VLNR:Jan van der Boogaard,Arnold Blaakman
(ov),Frans van Boxtel(ov),Gerard Oinck,Jan Baaijens(ov)en Kees Korver(ov).

Gr. v Frans Rijnbout.

Jan Keizer
11 jaar geleden

Piet van der Zalm

Bedankt voor je aanvullingen van de namen van de jongens!

Jan Keizer

Piet van der zalm
11 jaar geleden

boven van links naar rechts:Thijs schaap,Willie bergeijk,Albert gevers?Piere Jegers,Willij Friebel Br.Otgerus,zitten van Links naar RechtsJan van den Boogaard,Arnold Blaakman,Frans van Bpxtel,Gerard Oinck,Jan Baaijens,?.
Br.Epolinus had de jongens ook les geven met fineerhout thereblad maken dat was ook prachtig

Rene van der Veen
11 jaar geleden

Diana en Willem en Jan Keizer.
Zo ja zeer een leuke om te zien wat de jongens hun de manden, vazen, theebladen, prullebak hebben goed gevlechten. Die heeft door Br Otgerus hun geleerd voor de ontspanningen. En dan de vroeger de grote jongens op het instituut hebben hun zeer geweldig en prachtige gewerkt aan het snijdenhouten, schilderen, de verschillende model vliegers, houtenfiguren met het verschillende sprookjes en voor het feestelijke versieringen gemaakte bogen met de gekleurde bloemen (van fijne dunne stoffen). en wordt een groot tentoon-
stelling gehouden, Daarna kwamen de bezoekers op het instituut naar de tentoonstelling om te bezichtingen, daar hebben de gedeeltelijk dingen gekocht. Broeders waren zeer trots en de grote jongens verdienen helemaal niets.het was verschrikkelijk. Zoals bij de oud-leerlingen Dames deden ook hetzelfde dat ze in de vrije tijd het verschillende mooie borduren, haken, breien enz hebben gewerkt en ook voor de tentoonstelling wordt geplaatst en kwamen het bezoekers en kochten ze de gedeeltelijk dingen. Zusters waren ook zeer trots en de oud-leerlingen Dames verdienen hun helemaal niets. zo het vroeger op ivd hebben door de Broeders en Zusters ervoor gezorgd om het buiten van het instituut voor de ogen dat hier op ivd heel goed hebben opgeleid. Nu in rond 1940 begon het veranderen door de dankzij aan de directeur Mgr van Overbeek en Jan van Eijndhoven dat de Heren?Dames oud-leerlingen, jongens en meisjes hun het leven zeer goed hebben uitgebereid met de verbeteringen van het dovenonderwijs, oopvoedingen, ontwikkelingen, sporten, en nog veel meer. eerlijk gezegd dat voor mij was heel jammer dat ik vroeger op ivd van mijn hele leven niets heb gehad. toch ik was enrome blij dat ivd nu goed en verbeteren naar de toekomst voor de dove leerlingen.
Rene van der Veen.

diana en willem
11 jaar geleden

Hallo Jan,
Oke,bedankt.

Diana en willem

Jan Keizer
11 jaar geleden

Diana

Ik denk dat deze foto tussen 1940 en 1950 gemaakt is. Ik weet niet of ze nog leven...
Misschien weet iemand anders dat....

Jan Keizer

diana en willem
11 jaar geleden

Hoi...,
hoe lang geleden is dat foto gemaakt? Leuke jongens,vind ik. Leven ze nu niet meer, denk ik. Klopt dat? Ik vind rieten manden, theebladen en zo erg mooi!Ik weet niet hoe ik dit moet maken, want IVD heeft mij dit nog nooit geleerd. Heel Jammer!!! Hadden veel jongens van vroeger (van ongeveer 1960 tot 1980) ook rieten mand, of theelbladen enz weleens ook al gemaakt???

Diana en willem

Maak jouw eigen website met JouwWeb