53. Klas van br. Aluino voor zijn vertrek

Reactie plaatsen

Reacties

Jan Jonkman
11 jaar geleden

Lezers, deze groep ,elftal' (jongens) is ook te zien bij de foto in lognr. 231 in variatie 2(jongens en Br. Josefo) in 1949/1950.

Jan Jonkman
11 jaar geleden

Lezers en kijkers, dit was de laatste foto van de klas van Br. Alcuino vóórdat hij vertrok. Het zijn allemaal hetzelfde jongens die op de foto stonden bij site 45(groep jongens(1) geheel voorin, liggend en knielend. Op deze bovenstaande foto stonden achter de bank van links naar rechts; Sjef Hagen, Gerard Hoesen(ov.), Rimmer Hylkema en Jan van Haag. Zittend op de bank van links naar rechts: Toon Martens(ov.), Willy Hopstaken, Br. Alcuino(ov.), Hans de Lauwere en Jos Linders. Zittend op grond van links naar rechts: Henk Kaauw, Martien Gijsberts(ov.) en Mathieu Jacobs. Na de zomervakantie van 1949 nam Br. Josefo dat hetzelfde klas over van Br. Alcuino.

Jan Jonkman

Jan Jonkman
11 jaar geleden

Dorine, wat je schreef dat Br. Alcuino en Br. Damacenus(zie bij site 1) beiden inderdaad broers waren, en dus géén tweelingen. Br. Alcuino was een paar jaar ouder dan Br. Damacenus. Br. Alcuino was in mijn tijd niet geliefd bij de jongens en trad op abnormale manier te streng op en iedereen was blij dat hij in 1949 was vertrokken en zie ook bij de foto bij site 45 en deze bovenstaande foto. In grote tegenstelling tot Br. Alcuino was Br. Damacenus heel erg geliefd bij iedereen op het instituut. Die twee broers hadden elkaar nooit gelegen en had ik ze beiden nooit bij elkaar gezien en hielden elk op een afstand. Br. Damacenus was blij dat Br. Alcuino vertrokken was naar de missie in Semarang op Java, waar hij daar een dovenschool ging oprichten. Br. Alcuino kwam in 1933 op het instituut en Br. Damacenus in 1946. Beiden kwamen uit Vlijmen.

Jan Jonkman

Dorine
11 jaar geleden

Br Alunuo lijkt veel op br Damascus. Zijn ze tweeling? Ik weet dat zij beide broers van elkaar zijn

Maak jouw eigen website met JouwWeb