80. Zuster en dove zusters

Ik ken alle zusters en volgens mij leeft een  dove zuster nog en woont nu in een klooster in Den Bosch en is ruim 80 jaar oud....
Haar naam ben ik vergeten.

Jan Keizer

Reactie plaatsen

Reacties

Tilly Kamoen
11 jaar geleden

Storry,
Tweede dove zuster Maria
Anny coppieters uit Westdorpe.
overleden : 29 maart 1985 in `s Hertogenbosch
Begraven : "st jozefoord" te Nuland

Tilly Kamoen
11 jaar geleden


Tweede dove zuster Agnes
Annie coppieters uit Westdorpe (overl.)

Jan Jonkman
12 jaar geleden

Lezers en Dorine, je hebt 3 namen goed en de rest weet je het niet en je kende het ook niet zeker. Ik heb gisteren bezoek gehad van de ex-klasgenoot van Zr. Ancilla en liet ik haar deze foto zien en ze kende iedereen op deze foto. Het zijn van links naar rechts:
1. Zr. Veronie(Truus Franken). Ze maakt het nu nog heel goed en bezoekt geregeld de bijeenkomst voor doven in Den Bosch. - 2. Zr. ??(Annie Copiers-(overl.). Zij was de eerste dove zuster die in de congregatie van deze orde St. Gertruidis intrad. - 3. Zuster Cornelia(Bleeker-overl.) - 4. Dove Zr.Ancilla(Coba Willems). Ze maakt het zelf heel goed en ze vrolijkt iedereen op tijdens elke bijeenkomst. Altijd goed gemutst op haar 80ste levensjaar! - 5. Zr. Agnes(Marietje van Geloven). Ze was de eerste zuster die uit de congregatie uittreed. Deze foto was genomen in 1951 net na de plechtige gelofte-aflegging van deze viertal ,nieuwe' zusters. ZZr. Margaretha-Maria(Nel Verburg) kwam veel later pas in het congregatie.
Jammer dat deze foto niet helder uitziet en was uit ,De Vriend' genomen.

Jan Jonkman

Dorine
12 jaar geleden

Zuster Veronie- ?-?-zuster Ancilla-zuster Agnes