70. Erkerzaal 

1
Zo zag de erkerzaal vroeger er uit....

2
en nu ziet hij er nu uit en wordt nu gebruikt als kantine voor personeelsleden van Kentalis.

3
Buitenkant van Erkerkzaal

4
Kale terras, werd vroeger gebruikt door directeur en priester van IvD.
Links zie je automatische schuifdeuren en leidt naar Erkerzaal aan linkerkant.

5
Gang bij de meisjesafdeling, eerste deur rechts, dan rechts dan kom je in de Erkerzaal.

6

Zogenaamde hoofdingang van IvD, want oude hoofdingang in het midden van het gebouw wordt niet gebruikt. Nu staat bij de jongensafdeling hoofdingang voor de bezoekers en personeelsleden en is geheel aangepast, zodat de gehandicapten en rolstoelgebruikers daar een lift kunnen gebruiken. Rechtsboven was vroeger de speelzaal van br. Theocritus en nu is de receptie en linksboven is garderobe.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Jan Jonkman
11 jaar geleden

Lezers en kijkers, zien jullie bij zwart/wit-foto 1 hierboven dat de meisjeseetzaal, meestal de erkerzaal door iedereen genoemd, dat deze eetzaal er prachtig uit zag, tafels netjes gedekt met lakens met aardenwerken borden, stoelen onder tafels en paar lege pannen op eind van tafels, de tafel in de hoek en links zonder stoelen en half gedekt.
Het was allemaal niets dan schijn. Vóórdat de fotograaf kwam, zoals paar dagen van te voren, zag dat eetzaal anders uit dan op deze foto te zien. Tijdens maaltijden van de meisjes waren de tafels niet gedekt met lakens en aardenwerken borden en stoelen onder tafels, maar met banken. De tafels werd anders opgesteld dan op deze foto. Er was ook geen lakens op tafeks tijdens de maaltijd van de meisjes en ze aten uit tinnen borden. Voor meer opleuking hadden ze deze erkerzaal aangevuld met bloemen/planten aan het plafond en palmen in hoeken en in het midden. In werkelijheid zag het heel anders uit. Voor de fotografie hadden ze alles ,piekfijn' uitgezien. Stoelen en borden en lakens werden ergens vandaan gehaald. Er stonden een aantal aluminium pannen aan het eind van tafels, waar niets in zat om het op te scheppen. Na deze fotografie, werd er alles weer in de oorspronkelijke toestand teruggebracht. Enkele tafels werden weer aan elkaar geschoven en de banken weer eronder geplaatst en de stoelen weer teruggebracht naar elders. Borden en pannen gingen nog schoon naar de keuken en de lakens weer opgevouwen opgeborgen en de planten weer naar elders gebracht. Het instituut liet deze foto in jaarboeken of andere prospectussen de buitenstaanders zien hoe ,mooi en erg netjes' de eetzaal voor de meisjes uitzagen.

Jan Jonkman

Frans van Rijn
11 jaar geleden

Bij foto 8 was in mijn tijd op het I.v.D. (1939-1951) was linksboven de eetzaal van de kleine jongens, veel is daar gebeurd! en rechtsboven was de recreatiezaal van de broeders, geen jongens werden daar toegelaten, onder die zalen was de bakkerij van het I.v.D. tevens ook van de ambachtschool St. Josef.