139. Bruidsmeisjes bij sacrementsprocessie,
rond 1948

Ik zie meisjes met prachtige kleren aan en leuke witte strikken op hun hoofd. Ze liepen mee bij Sacramentprocessie bij IvD.


Helaas heb ik geen foto van sacrementsprocessie bij IvD maar deze foto is gemaakt in België. Volgens mij is dat een schilderij. Zo zag de processie vroeger eruit en je ziet duidelijk links bruidsmeisjes met witte jurken zoals bovenstaande foto.

Reactie plaatsen

Reacties

Diana en willem
12 jaar geleden

dag Jan keizer,
Bedankt dat u ons wilt uitleggen wat het betekent.

Diana en willem

Jan Keizer
12 jaar geleden

Sacramentsdagbetekent feestdag bij RK Kerk vanwege Hoogfeest van het heilig lichaam en bloed van Christus, in het Nederlands ook wel het Hoogfeest van het Allerheiligst Sacrament genoemd is een hoogfeest binnen de Katholieke Kerk dat valt op de tweede donderdag na Pinksteren.

Op dit feest wordt gevierd dat Jezus Christus Zichzelf onder de gedaante van brood en wijn aan de gelovigen wil geven als voedsel en voortdurend onder de mensen wil blijven door middel van zijn waarachtige tegenwoordigheid in de geconsacreerde offergaven. De eerbied die in de Katholieke Kerk voor de geconsacreerde heilige Hostie bestaat, wordt op deze feestdag tot uitdrukking gebracht.
Dus het is niet hetzelfde als Eerste Heilige Communie.
Om je duidelijk te maken heb ik een foto van Sacramentsprocessie boven geplaatst. In het zuiden van Nederland, Belgie en Duitsland wordt nu nog processie gehouden.

Of ze nog leven, weet ik niet, mocht er iemand van ze die nog leeft, dan zou zij nu rond 80 of ouder zijn.

Diana en willem
12 jaar geleden

Hallo lezers,
Even vragen. Is sacramentprocessie hetzelfde als communie? Ik vind veel meisjes met witte jurken heel mooi.Maar ze zagen zo lief uit, zie ik op de foto. Leven ze nu nog, of niet meer?
Wat betekent sacramentprocessie?


Diana en willem