105. Op bezoek bij IvD op 7 oktober 2011

1

2

3

4
Badkamers en doucheruimtes bij jongens- en meisjesafdeling lagen onder stof. Ze waren nog lang niet afgebroken, toen we daar waren. Hier en daar lagen brokken stenen. Wat er allemaal in de toekomst gaat gebeuren is mij niet bekend.

5
Hoofdingang bij IvD. Wordt niet gebruikt voor ontvangst van de bezoekers en de stoelen staan nu daar en tegenwoordig als wachtkamer gebruikt. Zuster Borgia zal in haar graf omdraaien uit woede!!!!

6
Plaquette van IvD

7
Prachtige schilderij hangt in oud-kantoor van mgr. van Overbeek

8
Witte marmerbord met bekende naam van oprichter van IvD, hangt in het hoofdgebouw.

9
Staat nu in de zijkapel bij meisjesafdeling. Daar worden video en filmopnames gemaakt.

10
Was vroeger apotheek naast Blauwe zaal waar Br. Damacenus heeft gewerkt. Nu is de copier- en printerkamer.

11
Was vroeger grote slaapzaal bij de jongens en nu kantoorafdeling van Kentalis. Duidelijk te zien hoe het groot verschil van nu en vroeger is, want de plafond van vroeger is niet meer te zien.

12
Was vroeger de spreekkamer bij de jongensafdeling en nu kantoor van Kentalis.
Deze kamer werd weleens gebruikt als rouwkamer. Als één van de broeder overleden was, werd hij daar geopenbaard. Dan hingen alle paarse gordijnen voor de ramen. De deur stond altijd open, zodat iedereen daar kon kijken en afscheid nemen of bidden.

13

14
Oud audiologische apparaturen lagen te verstoffen onder het hoofdgebouw. Kennelijk weten ze daar niet wat ze daarmee moeten doen......
©
Jan Keizer

Reactie plaatsen

Reacties

N. Smulders
11 jaar geleden

Op foto 7 zie je een schildering van broeder Jaap Mes (benediktijn) die heel; veel geschilderd heeft in het Instituut. Op deze schildering zie je Tobias die een lange reis moet maken en op die reis begeleid en beschermd wordt door de engel Radaël. Het hele verhaal kun je lezen in het bijbelboek Tobit of Tobias.
(Toevallig ontdek ik vanavond - 11 april 2013 - deze website.Bestaat deze site al lang??)

Maak jouw eigen website met JouwWeb